Wistjedatjes in het Prinsenpark

Mama wou vandaag de natuur in en de kinderen wilden graag iets actiefs doen. En dus trok ik met de kinderen nog eens naar het Prinsenpark in Retie, want het Prinsenpark is niet enkel een prachtig natuurdomein, maar ook voor de kinderen is er wel altijd iets te beleven.

Wist je dat?

In het Prinsenpark kan je met de kinderen de Wistjedatjes-route volgen. De route loodst je langs 6 leuke speelzones. Onderweg vind je 11 nestkastjes die telkens een weetje en een letter bevatten. Met de gevonden letters kan je op het einde nog een woord proberen vormen. De kinderen vonden de speelzones één voor één te gek en leerden ondertussen ook nog wat bij over de natuur. En eerlijk gezegd, ook ik heb nog wel het een en het ander opgestoken…

Praktisch

Adres: Kastelsedijk 5, 2470 Retie

De route start aan de arena, achter het nieuwe onthaalgebouw. De route is aangegeven via roze pijltjes, maar de weg wijst zichzelf eigenlijk uit. De volledige route is slechts 1 km lang. Zelfs mijn kinderen vroegen bij het laatste nestkastje geschokt: is het nu al gedaan? Gelukkig bevindt je je middenin een prachtig natuurdomein met vele uitgestippelde wandelroutes. Je kan de Wistjedatjes-route dus eenvoudig combineren met één van de andere mooie wandelroutes.

Meer informatie

Meer info over deze wandeling vind je op de website van Provincie Antwerpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: