Grote Getevallei

De Grote en Kleine Gete zijn de aders van de Grote Getevallei, een gebied tussen Zoutleeuw en Linter. Je kan het gebied al wandelend of fietsend verkennen via het uitgebreide aanbod aan knooppunten. Speciaal voor kinderen werden er enkele aangepaste wandelingen uitgestippeld: het eikelmuispad, het kamsalamanderpad en het avonturenpad. Onze kinderen kozen meteen unaniem voor het avonturenpad.

Het avonturenpad is een wandeling van 3.7 km over smalle paden door weilanden en bosgebied waar in de wijde omtrek geen mens te zien is. Enkel het kabbelende geluid van de Gete hield ons gezelschap. De blikvanger van het avonturenpad is toch wel de Golden Geet, een wiebelende hangbrug over de Grote Gete.

Verder kom je onderweg ook nog enkele toffe speelelementen tegen, met als hoogtepunt het klauterparcours ter hoogte van de paalkampeerzone. Hier waren onze kinderen niet weg te slaan! En wij vonden het ook best gezellig om het tafereel vanop een afstand in het lentezonnetje te aanschouwen.

Na afloop van de wandeling kwamen terug aan bij het speelbos waar er nog wat verder geravot kon worden. De kamsalamander (of getedraak) hebben we helaas niet gevonden. Natuurpracht, rust en avontuur des te meer.

Praktisch

Adres: Stationsplein 15, 3350 Linter

Er is beperkte parking voorzien in de straat. Op tijd komen is de boodschap!

Meer informatie

Meer info over deze wandeling vind je op de website van Toerisme Vlaams-Brabant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: