Het land van de Slapende Reus

Vandaag trok ik met de kinderen naar het land van de Slapende Reus in Kasterlee. Klinkt veelbelovend, toch? De Slapende Reus bestaat uit de natuurgebieden Zwarte Berg, Hoge Mouw en Kabouterberg. De Kabouterberg is bij onze kinderen al goed gekend, maar verder dan dat zijn we nooit geraakt… Tijd om daar verandering in te brengen!

Kleur bekennen

In het land van de Slapende Reus werden twee wandelingen uitgestippeld: de blauwe route (3.4 km) en de rode route (3.7 km). Beide routes overlappen elkaar halfweg, dus je kan ze ook combineren als je graag het volledige natuurgebied wil verkennen. In samenspraak met de kinderen koos ik voor de blauwe route.

Kabouterberg

Starten deden we aan de Kabouterberg. Hier zouden volgens betrouwbare bron nog echte kabouters wonen in de wortels van de bomen. Mijn kinderen zijn ondertussen al wat te groot voor de magie van dit hele verhaal, maar dat wil niet zeggen dat ze zich niet rot amuseren op de Kabouterberg. De grote zandvlaktes, luchtwortels en de diverse voorziene activiteiten zorgen nog steeds voor enorm veel speelplezier.

Hoge Mouw

Wanneer we de blauwe route vervolgen, komen we in de Hoge Mouw terecht. Ook hier volgen duinen, bossen, dennen en luchtwortels elkaar op. Halfweg de blauwe route maken we een klein ommetje, want door de bomen zien we de Slapende Reus opdoemen. Het kunstwerk ‘A Giant Sculpture’ van kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh is een enorm hoofd gemaakt van maar liefst 2.115 stalen driehoekjes die aan elkaar werden gelast. Het lijkt alsof de reus ooit werd bedolven onder het zand en de wind het hoofd stilaan heeft blootgelegd. Erg indrukwekkend en het absolute hoogtepunt van deze wandeling!

Praktisch

Adres: Kabouterstraat, 2460 Kasterlee

  • Vertrek blauwe wandeling: ingang Kabouterberg, Kabouterstraat, 2460 Kasterlee
  • Vertrek rode wandeling: parking Hoge Mouw, Holle Weg, 2460 Kasterlee

De route is erg duidelijk aangegeven met blauwe of rode icoontjes. Het wandelpad is ook erg goed onderhouden. Voor kleine stappertjes die af en toe nog in een buggy willen gaan zitten is deze route niet aan te raden omwille van het mulle zand en de vele hoogteverschillen.

Meer informatie

Meer informatie over de Slapende Reus, Kabouterberg, Hoge Mouw én over deze wandeling vind je op de website van Toerisme Kasterlee. Een plattegrond van het gebied met aanduiding van de diverse wandelroutes kan je hier downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: