Stokkenmannen

Vandaag maakten we een mooie wandeling in natuurgebied Kattevennen in Genk. Maar opgelet! Onderweg kan je wel eens een Stokkenman tegen het lijf lopen… Een Stokkenman is geen boom, geen stok, geen man, maar iets daar tussenin met een neus en lieve ogen. Wil jij ook eens kennis maken met de Stokkenmannen? Dan is de Stokkenmanroute echt iets voor jou!

De Stokkenmanroute is een leuke gezinswandeling van 4,2 km doorheen de bossen van Kattevennen. Onderweg kom je langs de mooiste plekjes van Kattevennen en maak je kennis met de verschillende Stokkenmannen. Elke Stokkenman heeft een eigen naam en een eigen verhaal. Met behulp van het spelboekje, het verhaalboekje of de app ontdek je het verhaal achter deze bijzondere wezens. Wil je de wandeling liever zonder toeters en bellen maken? Dat kan ook, want elke Stokkenman heeft een paspoort waarop in het kort staat wie hij is en wat hij doet.

De Stokkenmannen zijn één voor één prachtige kunstwerken! Maar mijn favoriet is toch wel Cornet. Met zijn Stokkenmanhoorn zorgt hij voor de veiligheid in het bos. Wanneer er gevaar dreigt in het bos, waarschuwt hij de anderen door op zijn hoorn te blazen. Ter hoogte van zijn hoofd heeft hij nog een klein toetertje. Dat is een minihoorn voor de vogels in het bos. Vogels die graag eens heel luid willen fluiten, maken er graag gebruik van.

De route is duidelijk en op een leuke manier aangegeven: kleine Stokkenmannetjes wijzen je met hun ogen de weg. Als je bij elke Stokkenman blijft stil staan om hun verhaal te ontdekken en de bijhorende opdrachten uit te voeren, ben je toch snel twee uur onderweg. Aan het einde van de wandeling kom je nog langs een grote speeltuin. Als de kinderen nog energie over moesten hebben, kunnen ze deze hier zeker kwijt!

Praktisch

Adres: Planetariumweg 18, 3600 Genk

De Stokkenmanroute start en eindigt aan het Bezoekersonthaal van Kattevennen. Hier kan je het spel- en vertelboekje kopen voor 5,00 euro. Parkeren kan gratis op de ruime parking vlak bij de Cosmodrome.

Meer informatie

Alle praktische informatie over Kattevennen en de Stokkenmanroute vind je op de website van Kattevennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: