Vossenstreken app

Wandelen hoeft voor kinderen absoluut niet saai te zijn. Wij hebben ondertussen al heel wat manieren gevonden om het ook voor onze kinderen interessant, leuk, spannend en zelfs educatief te maken. En vandaag hebben we nog een manier ontdekt om het wandelen voor hen wat leuker te maken: de Vossenstreken app.

Vossenstreken is een gratis wandelapp die speciaal voor gezinnen met kinderen werd ontwikkeld. In de app vind je een aantal wandelingen in Noord-Brabant (NL) en Antwerpen (BE). Samen met buitenbaas Robin ga je op pad en ontdek je de natuur rondom jou. De app wijst je niet enkel de weg, maar geeft je ook informatie over wat je onderweg ziet en laat je allerlei leuke opdrachten uitvoeren. Per locatie zijn er twee of drie themawandelingen voorzien, elk met verschillende opdrachten.

De Vossenstreken app is nog volop in ontwikkeling. Momenteel biedt de app reeds 18 locaties aan in Brabant en Antwerpen. Wij trokken naar het domein van Zellaer in Bonheiden om de Vossenstreken app uit te testen. Lees hier het volledige verslag.

Tijdens onze wandeling voerden de kinderen allerlei leuke opdrachten uit: sporen van leven zoeken op een omgevallen boomstronk, vogels herkennen aan hun zanggeluid, detailfoto’s op het kasteel zoeken, teksten onthouden, … Ook is er een fotomomentje voorzien aan het kasteel waarmee je via de app een leuke foto kan maken en delen met anderen.

Als je alle opdrachten tot een goed einde hebt gebracht én je de volledige route hebt uitgewandeld krijg je twee digitale badges. Als je vijf badges hebt verzameld, krijg je een verrassing van Natuurmuseum Brabant. Spannend!

Initieel was ik bang dat de batterij van mijn GSM op het einde van de wandeling zo goed als leeg zou zijn, maar dat is helemaal niet het geval. Ook over dataverbruik hoef je je geen zorgen te maken. Je kan vooraf thuis een locatie uitzoeken en de desbetreffende wandeling downloaden via je WiFi-netwerk. Onderweg verbruikt de app geen data meer, zelfs niet bij filmpjes of geluidsfragmenten.

Wij hebben ons goed geamuseerd met behulp van de Vossenstreken app en gaan hem in de toekomst zeker nog eens gebruiken. Wij raden de app dan ook zeker aan!

Je kan de app gratis downloaden via Google Play of in de App Store.

Voor alle informatie over de Vossenstreken app: www.vossenstrekenapp.com.

Eén opmerking over 'Vossenstreken app'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: