Kasteeldomein van Zellaer

Wandelen hoeft voor kinderen absoluut niet saai te zijn. Wij hebben ondertussen al heel wat manieren gevonden om het ook voor onze kinderen interessant, leuk, spannend en zelfs educatief te maken. En vandaag hebben we nog een manier ontdekt om het wandelen voor hen wat leuker te maken: de Vossenstreken app.

Vossenstreken is een gratis wandelapp die speciaal voor gezinnen met kinderen werd ontwikkeld. De app wijst je niet enkel de weg, maar geeft je ook informatie over wat je onderweg ziet en laat je allerlei leuke opdrachten uitvoeren.

Wij trokken naar het domein van Zellaer in Bonheiden, waar we met behulp van de Vossenstreken app een leuke wandeling rondom het kasteel maakten. Het 18,5 ha grote kasteelpark bevat historische elementen zoals een grachtenstructuur, een grote vijver en dreven die samenkomen in een ster. In het park staan ook enkele oude monumentale bomen die minstens 200 jaar oud zijn. Maar de grootste blikvanger in het park is natuurlijk het kasteel zelf. Het is een kasteel zoals je ze kent uit de sprookjesboeken: met een ophaalbrug, kantelen en schietgaten.

Tijdens onze wandeling voerden de kinderen allerlei leuke opdrachten uit: sporen van leven zoeken op een omgevallen boomstronk, vogels herkennen aan hun zanggeluid, detailfoto’s op het kasteel zoeken, teksten onthouden, … Ook is er een fotomomentje voorzien aan het kasteel waarmee je via de app een leuke foto kan maken en delen met anderen.

Als je alle opdrachten tot een goed einde hebt gebracht én je de volledige route hebt uitgewandeld krijg je twee digitale badges. Als je vijf badges hebt verzameld, krijg je een verrassing van Natuurmuseum Brabant. Spannend! Nog even verder sparen…

Wij hebben ons goed geamuseerd met behulp van de Vossenstreken app en gaan hem in de toekomst zeker nog eens gebruiken. Maar ook zonder app is het domein van Zellaer een prachtige locatie voor een leuke wandeling!

Praktisch

Adres: Zellaerdreef 1, 2820 Bonheiden

Opgelet! Bovenstaand adres is het adres van het parkdomein. De wandeling van de Vossenstreken app start aan het Ludwinakerkje: Zellaerdreef 8 -2820 Bonheiden.

Het kasteelpark van Zellaer is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Honden zijn toegelaten, maar moeten verplicht aan de leiband gehouden worden.

De wandeling die beschreven wordt in de Vossenstreken app is slechts 2.2 km lang en is bijgevolg ook uitermate geschikt voor kleine kinderen. Diegenen die liever een uitgebreidere wandeling willen doen, kunnen eventueel aansluitend nog het 18,5 ha grote parkdomein verkennen.

Meer informatie

Meer informatie over het Kasteel van Zellaer vind je op de website van de gemeente Bonheiden of op de website van Kempens Landschap. Wil je graag meer weten over de Vossenstrekenapp? Dan kan je hiervoor terecht op hun website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: