Robbroek

De kinderen hadden vandaag zin in een avontuurlijke wandeling. Daarom besloten we om richting Mechelen te trekken. Daar vind je natuurgebied Robbroek, gelegen tussen de rivieren Zenne en Dijle. Robbroek is een typisch rivierdallandschap boordevol planten en dieren die houden van water.

Om de begroeiing van de graslanden in de hand te houden, grazen in Robbroek gallowayrunderen en konikpaarden. Het wandelpad loodst je dwars door hun begrazingsgebied. Deze runderen en paarden zijn best sociale dieren die wel wat mensen rondom zich gewend zijn, maar het zijn en blijven wilde dieren, dus hou voldoende afstand. Om de gallowayrunderen en konikpaarden niet te storen, zijn honden in het begrazingsgebied niet toegelaten (ook niet aan de leiband).

Wil je ook eens op pad gaan in Robbroek? Trek dan zeker wandelschoenen of laarzen aan. Het gebied is erg modderig en proper blijven is een echte uitdaging… Maar dat maakt het net zo leuk!

Praktisch

Adres: Stuivenbergbaan (tegenover nr. 236), 2800 Mechelen

De uitgestippelde wandeling is 4 km lang. Onderweg volg je de rode rechthoekjes. Tijdens ons bezoek waren er (zeker in het begin van de wandeling) bijna geen rode rechthoekjes te vinden. Gelukkig had ik vooraf het plannetje met de wandelroute afgeprint. Hiermee konden we gemakkelijk onze weg vinden.

Meer informatie

Meer informatie over Robbroek vind je op de website van Natuur en Bos of op de website van het Regionaal Landschap Rivierland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: