Sfeervolle wandeling in Herentals

Om voor een extra lichtpuntje te zorgen in deze donkere periode organiseert de stad Herentals drie sfeervolle wandelingen, één in elke deelgemeente. Je volgt een uitgestippelde route waarbij je langs allerlei verrassende lichtfiguren en sfeervol verlichte monumenten wandelt. De wandeling in Herentals is 5 km lang, de overige twee wandelingen in Noorderwijk en Morkhoven zijn ongeveer 3,5 km lang. Wij kozen voor de wandeling in Herentals.

Op het moment van ons vertrek was het al donker en was het volop aan het regenen. Best wel een bijzondere ervaring voor onze kinderen. Zij vonden het fantastisch om met zaklamp en paraplu door de stad te wandelen. Voor mij was het iets minder gemakkelijk om te goochelen met mijn zaklamp, paraplu en fototoestel, maar gelukkig stopte het een half uurtje later met regenen en konden we volop genieten van al het moois dat we onderweg tegen kwamen.

De wandeling in Herentals start aan het kantoor van de dienst toerisme op de Grote Markt. De route is dezelfde als deze van de historische stadswandeling en is volledig bewegwijzerd met koperen klinknagels in de grond. Wij vonden het echter niet gemakkelijk om altijd de juiste route te vinden via deze klinknagels. Gelukkig had ik vooraf het plannetje afgeprint en konden we zo de route mee volgen.

Respecteer de regels

De sfeervolle wandelingen lokten al veel bezoekers naar Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Om alles veilig en fijn te laten verlopen voor iedereen, vragen de organisatoren om steeds op volgende regels letten:

  • Parkeer uw wagen op de voorziene parkeerplaatsen en laat opritten en toegangswegen vrij
  • Respecteer de coronamaatregelen (max. 4 volwassenen in groep, afstand houden, mondmaskerplicht, …)
  • Heb respect voor de natuur en laat geen afval achter

Praktisch

Adres: Grote Markt 35, 2200 Herentals

Je kan deze wandeling nog doen tot en met zondag 10 januari 2021. Voor het mooiste effect raden wij aan om te vertrekken als het reeds donker is. Vergeet zeker geen zaklamp mee te nemen, want een klein gedeelte van de wandeling is onverlicht (lees: pikkedonker) en hier komt de zaklamp echt wel van pas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: