Domein Bovy

Wandelen kan volop in en rond het 34 ha groot Domein Bovy. Op het domein zelf zijn er maar liefst twee bewegwijzerde wandelingen speciaal voor kinderen. Voor de meer geoefende wandelaars vertrekken er tegenover het domein nog eens vijf bewegwijzerde wandelingen (tussen 3,8 km en 11,7 km).

Wij trokken samen met Martin de IJsvogel op pad. Deze wandeling is 1,7 km lang en neemt je mee langs de mooiste plekjes van Domein Bovy. Vlonderpaadjes loodsen je over de vijvers terwijl je ondertussen op zoek gaat naar felgekleurde ijsvogels. Onderweg kom je ook heel wat te weten over de natuur op het domein en de dieren die er leven.

Zoals reeds eerder gezegd is er op het domein nog een tweede kinderwandeling, speciaal voor de allerkleinsten. Het Hazenpad is een traject van 1,2 km die aansluit op de wandeling van Martin de IJsvogel. Tijdens deze wandeling kom je langs allerlei prachtige kunstwerken. Deze kunstwerken werden gemaakt door kinderen van de Kunst Academie en werd vervolgens levensgroot uitgewerkt.

Halfweg het Hazenpad ontmoet je ook de Cosmogolem. Deze houten reus is een kunstwerk van Koen Vanmechelen. De Cosmogolem wil mensen helpen om hun eigen stem te vinden, zodat ze kunnen uitdrukken wat hen bezig houdt, waarop ze hopen, waarin ze geloven en waarnaar ze verlangen. Via de gleuven in zijn benen ontvangt hij geduldig en trouw alle wensen, dromen en verhalen. Omringd door de natuur opent hij zijn hart om zonder oordeel te luisteren naar dat wat jij hem wil vertellen. Want als je je verhaal bij iemand kwijt kan, krijgt het invulling, kleur en betekenis. Zo krijg jij lucht en ruimte voor nieuw perspectief.

Als je kinderen nog niet moe genoeg zijn na beide wandelingen, kunnen ze zich nog altijd uitleven in de mooie speeltuin ter hoogte van de ingang van het domein.

Praktisch

Adres: Galgeneinde 22, 3550 Heusden-Zolder

Het domein is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Parkeren kan gratis op de ruime parking voor het domein.

Meer informatie

Meer informatie over Domein Bovy vind je op de website van Visit Limburg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: