Fort Ertbrand

Het Fort van Ertbrand werd gebouwd in 1908-1912. In augustus 1914 was het fort op volle sterkte met 500 manschappen. Maar lang duurde dat niet: bij de bezetting van Antwerpen door de Duitsers twee maanden later werd het fort ontruimd. Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt door de Belgische Ontmijningsdienst voor het vernietigen van springstoffen, mijnen en munitie. Nadien was het fort jarenlang privébezit. In 2017 kocht Natuurpunt het fort en omliggende bos aan en werd het hele gebied ingericht als natuurgebied.

Het fort zelf is niet toegankelijk, maar er werden wel twee bewegwijzerde wandelingen rondom het fort uitgestippeld: het boommarterpad van 4 km en het rosse vleermuispad van 1 km. Wij kozen voor het rosse vleermuispad dat rondom de ringgracht loopt.

Praktisch

Adres: Oude Galgenstraat 11, 2950 Kapellen

Het Ertbrandbos is heel het jaar door toegankelijk op de wandelpaden. Het Fort van Ertbrand is enkel toegankelijk onder begeleiding van een fort- en vleermuisgids van Natuurpunt. Van eind september tot eind maart is ook dit niet mogelijk omwille van de overwinteringsperiode van de vleermuizen.

Meer informatie

Meer informatie over het Fort van Ertbrand en het Ertbrandbos vind je op de website van Natuurpunt.

Eén opmerking over 'Fort Ertbrand'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: