Op stap met Anemoontje

Uitstapjes vlakbij zijn ideaal voor een woensdagnamiddag. En dat treft, want ook in gemeente Malle kan je terecht voor een leuke speurtocht: Op stap met Anemoontje. Tijdens deze tocht ga je op stap met gravin Anemoontje en boswachter Zander. Onderweg kom je heel wat te weten over de natuur en de geschiedenis van het kasteel en het domein.

Je kan kiezen voor een groepsvertelling of ga net zoals ons zelf aan de slag met een verhaal-en-doe boekje. Dit boekje kan je vooraf aankopen bij Toerisme Malle. De bewegwijzerde wandeling vertrekt aan de toegangspoort naar het kasteel en neemt je mee langs alle mooie plekjes van het domein. Zo kom je langs het kasteel, het koetshuis, de vijver, de ijskelder, de rentmeesterswoning en de mammoetboom.

Onderweg hou je een aantal keer halt om een leuke opdracht uit te voeren. Enkele voorbeelden: zoek de verschillen, vind de juiste schaduw, doolhof, rebus, geheime boodschap, sudoku, … Voer je deze opdrachten allemaal correct uit, dan wacht je op het einde zelfs een beloning!

Praktisch

Adres: Domein De Renesse, Lierselei 30, 2390 Malle

Je kan elke dag van het jaar van zonsopgang tot zonsondergang op stap met Anemoontje. Je dient wel vooraf een vertel-en-doe boekje te kopen bij Toerisme Malle aan 3,00 euro. Dit is inclusief één beloning per boekje. Wil je graag een extra beloning omdat je met meerdere kinderen de tocht doet met één boekje, dan betaal per extra beloning 1,00 euro.

Adres Toerisme Malle: Antwerpsesteenweg 246, 2390 Westmalle

Toerisme Malle is geopend van maandag t.e.m. vrijdag van 9.00 u tot 12.00 u en van 13.00 u tot 16.00 u. Op zaterdag, zondag en feestdagen (van 1 juni tot 30 september) is Toerisme Malle eveneens geopend van 9.30 u tot 13.30 u.

Meer informatie

Meer info over Op stap met Anemoontje vind je op de website van Toerisme Malle. Wil je graag meer weten over het prachtige Domein De Renesse, dan kan je terecht op hun website voor de laatste nieuwtjes, rijke geschiedenis en diverse activiteiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: