Stoerparcours

Voor kinderen die graag klimmen, klauteren, springen, vliegen, kruipen, … hebben wij een hele leuke tip: het stoerparcours in Herselt! In Provinciaal Groendomein Hertberg kunnen kinderen zich volop uitleven op 6 grote belevingsspeeltuigen die door een zoektocht met elkaar zijn verbonden. Zijn jullie stoer genoeg?

Starten doe je op het ontvangstplein tegenover taverne Mie Maan. Volg rechts de stoerparcours pijlen tot je onder het startbord doorloopt. Zoek nu het paaltje met de speciale stoerparcours-code! Dit is heel belangrijk, want zonder deze code raak je gegarandeerd de weg kwijt in het bos!

Op de 4 km lange wandeling vormen de dieren van Hertberg de rode draad. Elk speeltoestel is gebaseerd op een specifieke bewoner uit het bos. Ter hoogte van elk speeltuig vind je informatie over de desbetreffende bosbewoner en kan je een vraag van de quiz oplossen.

Het stoerparcours werd initieel ontworpen om tieners terug aan het spelen te krijgen in de natuur. De aangewezen leeftijd zou dan ook 10 tot 14 jaar zijn, maar ook voor kleinere kinderen is het stoerparcours (soms mits een beetje hulp) zeker goed te doen! Onze kinderen hebben er in ieder geval enorm van genoten!

Praktisch

Adres: Provinciaal Groendomein Hertberg, Diestsebaan 28, 2230 Herselt

Het domein is alle dagen vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Parkeren kan gratis op parkeerterrein ter hoogte van taverne Mie Maan. Van hieruit steek je de straat over en vervolgens sta je op het ontvangstplein van het Provinciaal Groendomein Hertberg.

Meer informatie

Alle praktische informatie over het Stoerparcours vind je ook op de website van Provincie Antwerpen.

Eén opmerking over 'Stoerparcours'

 1. We zijn er met kleinkinderen verleden week geweest.
  1toestel gevonden 1 aanwijzing gevonden ,het weg wijzeren volgens code gevolgd zelfs op stappen teruggekeerd.
  Niets meer gevonden zelfs na lange wandeling door domein?
  Teleurstelend als je van ver komt .
  Vergeet zeker je anti-muggen product niet , heb nog nooit zo een muggenplaag op een wandeling meegemaakt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: