Speuren met kapitein kKaZz

De zon scheen weer volop vandaag. En dan kriebelt het bij mij om mijn wandelschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. De kinderen waren in eerste instantie niet echt gemotiveerd om mee te gaan, want ze hadden zich net gezellig in de zetel genesteld met hun tablet. Tot ik hen vertelde wat ik in petto had: een speurtocht met kapitein kKaZz.

Eerste halte: de toeristische dienst van Kasterlee. Ik had vooraf een GPS-toestel gereserveerd om onze tocht wat gemakkelijker te maken. Na wat uitleg over het GPS-toestel ontvingen we onze deelnameformulieren en vertrokken we richting startpunt.

Vertrekken deden we vanaf parking Heemerf. We zetten ons GPS-toestel aan en begonnen aan onze speurtocht. Onderweg gingen we op zoek naar tien verschillende locaties die afgebeeld staan op het deelnameformulier. Van elke locatie staan er drie foto’s afgebeeld op het formulier, maar slechts één foto is de juiste. Deze foto druk je uit en bewaar je. Op de achterzijde van de foto’s staan cijfers die we op het einde van het parcours nodig hadden om de schatkist open te kunnen maken. Je hoeft niet bang te zijn dat je een locatie zal missen, want het GPS-toestel meldt via een geluidsignaal dat je een “gevarenzone” nadert.

Terwijl de kinderen zich verdiepten in het GPS-toestel en op zoek gingen naar de verschillende locaties, genoot ik ondertussen van de omgeving. Kasterlee is één van mijn favoriete wandelgebieden. Vooral de paadjes naast de Kleine Nete vind ik fantastisch.

Praktisch

Adres toeristische dienst: Markt 42, 2460 Kasterlee
Adres startpunt van de wandeling: Waaiberg 1, 2460 Kasterlee

Je reserveert best op voorhand een GPS-toestel bij Toerisme Kasterlee. Je betaalt hiervoor 15 euro huur per toestel. Je kan de tocht ook op je eigen wandel-GPS zetten, door thuis het gpx-bestand te downloaden en het geheimschrift mee te nemen (via smartphone of afgeprint). Je hoeft dan enkel het deelnemingsformulier aan te kopen bij Toerisme Kasterlee voor 1,50 euro.

De speurtocht start aan parking Heemerf. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig en parkeren is hier tevens gratis. De wandeling is ongeveer 4,5 km lang en is geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Update

Deze activiteit zit niet langer in het aanbod van Toerisme Kasterlee…

Neem zeker een kijkje op de website van Visit Kasterlee voor meer leuke dingen die je samen met je kroost kan ondernemen in het kindvriendelijke Kasterlee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: