Hekselienpad

Een prachtig stuk natuur overgoten met een vleugje magie, dat is het Hekselienpad. Ik hoefde dan ook geen twee keer aan de kinderen te vragen of ze mee wilden gaan op avontuur. We trokken onze wandelschoenen aan en reden richting Retie.

Het Hekselienpad start aan de overkant van de schilderachtige graanwatermolen van Retie. En ook dat is even een bezoekje waard. Bezoekers kunnen de molen elke laatste zondag van de maand van 14.00 u tot 17.00 u aan het werk zien. Nadat wij de watermolen langs alle kanten hadden bewonderd, staken we de straat over en begonnen we aan het heksenavontuur.

Het Hekselienpad is een wandeling van ongeveer 2,5 km doorheen een prachtig stukje natuur in Retie. Een plannetje is niet nodig, want de wandeling staat goed aangegeven: gele en groene sterren wijzen je de weg. Tijdens de wandeling heeft Hekselien een aantal opdrachtjes voor de kinderen in petto. Hiervoor kan je ofwel het Hekselien boekje aankopen of je kan de izi.TRAVEL app gratis downloaden. Zo moesten we balanceren op een sterrensteen, fluiten op eikeldopjes, wandelen over boomwortels, …

Plankenpaadjes leiden je doorheen moerassig gebied richting heksenspeelplaats. Hier staat o.a. een echte heksenkeuken, ideaal om liters heksensoep te maken! De metershoge stoel in de boom lieten we ook niet aan ons voorbij gaan.

Nadat de kinderen uitgespeeld waren, vervolgden we onze weg. Op het einde van het parcours krijgen de kinderen nog de kans om op een echte heksenbezem te vliegen. Een geweldige afsluiter van een leuke wandeling!

De laatste tijd vinden we wel vaker doodlestones tijdens onze wandelingen. En ook vandaag werden we de gelukkige vinder van een prachtige doodlestone. Mocht je het concept van doodlestones nog niet kennen: deze beschilderde stenen worden ergens op een zichtbare plaats achtergelaten en de bedoeling is dat de vinder er een foto van maakt en deelt op de Facebookpagina van doodlestones en nadien de steen elders weglegt voor een volgende vinder. Zo kan de doodlestone een hele reis (soms zelfs rond de wereld) maken. Dankzij de Facebookpagina kan de eigenaar de weg die de steen aflegt volgen. Wij vonden vandaag wel een erg actueel exemplaar: covid’s onderweg.

Praktisch

Adres: Watermolen, 2470 Retie

Het Hekselienpad is gratis. Omdat er weinig of niet is ingegrepen in dit prachtig stukje natuur, is het pad niet toegankelijk voor buggy’s of rolwagens. Het Hekselien boekje is te koop voor 3,00 euro in het gemeentehuis, taverne ’t Meulezicht, taverne De Retiese Watermolen of binnenspeeltuin Calimero.

Meer informatie

Alle informatie over het Hekselienpad vind je op de website van de gemeente Retie. Leuk weetje: deze wandeling is gebaseerd op de prentenboekenreeks van Hekselien, geschreven en geïllustreerd door de Retiese auteur en illustrator An Melis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: