Totterpad

Zondag was het zalig herfstweer! Het ideale weer voor een leuke herfstwandeling. De kinderen hadden zin in een avontuur en daar wist ik wel iets op. Het Totterpad in Meerhout stond al een tijdje op mijn to-do lijstje. En avontuur is tijdens deze wandeling verzekerd!

Het Totterpad is een avontuurlijk wandelpad van 1,6 km dat perfect is voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Perfect dus voor onze kinderen! De wandeling vertrekt aan het bezoekerscentrum van het Grote Netewoud. In het bezoekerscentrum kan je een folder met plannetje en opdrachten ophalen.

Bernard de Bever

De ster van het Totterpad is Bernard de Bever. Bernard heeft ’s morgens vreemde pootafdrukken rond zijn burcht gevonden en wil graag weten wie die indringer is. Samen met Bernard gaan we op zoek naar de dader. Bordjes met pootafdrukken van Bernard de Bever wijzen ons de weg.

Langsheen het parcours kwamen we een aantal obstakels tegen. Het eerste obstakel was de totterbrug die over de Grote Nete werd gelegd. Maar eerst beklommen we de bungelbank, een enorme bank waar zelfs volwassen benen kunnen bungelen.

Verder op ons pad vonden we nog een wilgentunnel, een boomstammenparcours en een vogelkooi op drie meter hoogte waar in je in kan klimmen om te genieten van de vogelgeluiden rondom. Heerlijk!

En toen waren we aangekomen bij het laatste obstakel op het Totterpad: een pad gemaakt van grote stapstenen, dwars door de vijver. Dit pad werd nog maar recent toegevoegd aan het Totterpad en wat hebben ze dat prachtig gedaan!

Speelnatuur

Op het einde van het Totterpad komen we terecht in een leuk stukje aangelegde speelnatuur. Er zijn twee speelheuvels, een otterhol, speelstammen, een zitkuil en een ondiepe oeverzone waar je kan pootjebaden of gewoon heerlijk kan smossen met zand en water. Dat moet je onze kinderen geen twee keer zeggen… En wij genoten ondertussen vanop het terras van het bezoekerscentrum van een drankje en het prachtig uitzicht over de vijver.

De conclusie

Bij ons werden de doe-opdrachten uit de folder snel aan de kant geschoven. De vele obstakels onderweg waren gewoon leuk genoeg op zichzelf. De wandeling is niet erg lang, maar zit wel boordevol avontuur. De speelnatuur op het einde van de wandeling is een fantastische bonus! De kinderen willen zeker nog een keer terug, en dat vind ik niet erg, want ook de omgeving is zeker een tweede bezoekje waard!

Praktisch

Adres: Watermolen 8, 2450 Meerhout

Het Totterpad is niet verhard en kan nat en modderig zijn. Avontuurlijke schoenen of laarzen zijn daarom aanbevolen, evenals speelkledij. Het wandelpad is bijgevolg ook niet toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens.

Meer informatie

Op de website van Natuurpunt vind je alle informatie over het Totterpad. Leuke evenementen en mooie foto’s vind je op de Facebookpagina van Grote NeteWoud.

Eén opmerking over 'Totterpad'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: