Warme William Wandeling

In het kader van de Week van de Geestelijke Gezondheid organiseerde Vosselaar in samenwerking met het project Warme William een bijzondere wandeling waarbij kinderen opdrachten en tips krijgen over praten, luisteren en je goed in je vel voelen. Jongeren durven het vaak niet zeggen wanneer er iets scheelt en dat kan in heel extreme gevallen dramatisch aflopen. Met het initiatief wil de gemeente kinderen nieuwe tools aanreiken om gemakkelijker te praten over hun problemen. Dit onderwerp ligt me nauw aan het hart, dus deze wandeling wilde ik zeker een keer maken met mijn kinderen. En dus trokken we gisteren richting Vosselaar.

Warme William Wandeling

De bewegwijzerde wandeling van ongeveer 3 kilometer startte aan de ingang van het Grotenhoutbos in de Breem. Tijdens de wandeling kwamen we verschillende infopanelen tegen met opdrachten, vragen of tips zoals: bij wie kan jij terecht als er iets scheelt, door te bewegen blijf je fit in je hoofd, wees ook lief voor jezelf, lachen is gezond, veerkracht is een heel belangrijke kracht, je hoeft niet perfect te zijn, …

Ook kwamen we regelmatig letters tegen. Deze letters moesten we op de juiste plaats op het antwoordformulier invullen. Op het einde van de wandeling hadden we twee woorden gevormd die echt passen bij Warme William. We vulden het antwoordformulier volledig in en brachten het binnen bij het gemeentehuis van Vosselaar. Wie weet winnen we nog een leuke prijs…

Grotenhoutbos

Het was de eerste keer dat ik ging wandelen in Vosselaar. Het Grotenhoutbos is een heel mooi bos dat gedurende het hele jaar toegankelijk is voor wandelaars, fietsers en ruiters op de voor hen afgebakende paden. Voor de wandelaars zijn er twee wandelwegen uitgestippeld. Het korte traject (ongeveer 3 km) loopt rond de vijver en wordt in goede staat gehouden zodat het ook geschikt is voor rolwagens en kinderwagens. Het lange traject (ongeveer 6 km) is iets avontuurlijker. De paden zijn er niet verhard en bij slecht weer is het dan ook raadzaam om laarzen te dragen.

De Warme William Wandeling leidde ons rond de prachtige vijver. De herfst kleurde de bladeren in het bos al mooi bruin en rood. We vonden ook verschillende paddenstoelen en hebben onze zakken gevuld met heerlijke kastanjes.

Doodlestones

Maar voor Emma was het toppunt van de wandeling dat ze onderweg verschillende beschilderde stenen vond, zogenaamde doodlestones. Deze stenen worden door een voorganger achtergelaten en de bedoeling is dat je ze meeneemt en ergens anders op een zichtbare plaats opnieuw weglegt voor een volgende vinder. Je kan dan een foto posten op de Facebookpagina van doodlestones en zo kan de eigenaar van de steen de weg volgen die de steen aflegt. Bedankt Sien, Senne, Shirley en alle anderen om wat vreugde aan onze dag toe te voegen!

Warme William

De Warme William Wandeling liep van 1 oktober tot 10 oktober, tijdens de 5e editie van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Deze wandeling kan je dus niet meer doen. Maar het initiatief Warme William blijft wel gewoon bestaan.

Warme William is een bewustmakingscampagne waarmee het fonds GavoorGeluk emoties bespreekbaar wil maken. De blauwe beer Warme William is de mascotte van deze campagne. Hij wil jongeren aanzetten om te praten over hun gevoelens en te luisteren naar wie het even moeilijk heeft. Een Warme William is iemand die écht naar je luistert: een vriend, een ouder, een leerkracht, … Het is iemand die je uitnodigt om te vertellen wat er scheelt. Want iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel. En dan is het fijn dat er een Warme William voor je klaarstaat. Een persoon die je kan vertrouwen. Iemand op wie je kan bouwen.

Praktisch

Adres: De Breem, 2275 Vosselaar

Het Grotenhout is toegankelijk via drie officiële ingangen. Er zijn twee ingangen aan de kant van Gierle, namelijk aan de Schoorstraat en aan Rooien. De derde ingang, waar ook parkeergelegenheid is, bevindt zich aan de brug over de E34 in Vosselaar.

Meer informatie

Ik zet even een aantal nuttige links op een rijtje:

Zit je met iets? Deze vrienden van Warme William bieden je een luisterend oor:

  • Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, verhaal, probleem
  • Wat Wat biedt jongeren no-nonsense info en leidt ze naar advies of hulp
  • Nok Nok wil de veerkracht van jongeren van 12 tot 16 jaar versterken
  • Tele-Onthaal biedt een gesprek aan als je een luisterend oor nodig hebt
  • Check-jezelf helpt volwassenen mentaal fit te blijven met tips en oefeningen

Nog niet de hulp gevonden die je nodig hebt? Check dan Hulpkompas!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: