Paddenstoelenzoektocht

Elk jaar in de herfst trekken we samen met de kinderen naar het bos en gaan we op zoek naar paddenstoelen. En elk jaar opnieuw maken we hier een wedstrijdje van: we gaan op zoek naar de grootste, de mooiste rode paddenstoel met witte stippen. En diegene die het mooiste exemplaar vindt, krijgt een verrassing.

Op zoek naar de mooiste paddenstoel

Dit jaar trokken we naar Vrieselhof in Oelegem voor onze paddenstoelenzoektocht. Dolenthousiast sprongen de kinderen uit de auto en stoven ze het bos in op zoek naar het eerste exemplaar. Deze eer was dit jaar echter weggelegd voor Wim. Hij vond al snel de eerste rode paddenstoel met witte stippen. Maar het was een bijzonder klein exemplaar, dus dat kon beter! Emiel vond de volgende rode paddenstoel met witte stippen wat dieper in het bos. Hij was groot, rood en mooi, maar was jammer genoeg stuk en miste een deel van zijn hoed. Dus ook dit exemplaar zou niet de winnaar worden. Vervolgens vond ik naast het wandelpad een klein, schattig, perfect exemplaar. Maar dat was niets vergeleken met het reuze exemplaar dat Emma vond. We hebben onze winnaar gevonden!

Digitale Paddenstoelenpluk

Dit jaar kan je ook deelnemen aan de Digitale Paddenstoelenpluk van Natuurpunt. In Vlaanderen komen maar liefst 4.000 verschillende paddenstoelensoorten voor. Natuurpunt wil ze graag in kaart brengen en kan onze hulp hierbij goed gebruiken. Probeer tijdens je herfstwandelingen zo veel mogelijk soorten te fotograferen. Laad je foto’s op in de ObsIdentify app en de app vertelt je welke paddenstoelsoort je net gevonden hebt. Op het einde van de herfst maakt Natuurpunt bekend hoeveel soorten er in Vlaanderen waargenomen zijn en welke paddenstoelen het meeste voorkwamen. Volgens ObsIdentify vonden wij vandaag onderstaande exemplaren…

Meer informatie

Op de website van Natuurpunt vind je alle informatie die je nodig hebt om ook deel te nemen aan de Digitale Paddenstoelenpluk. Je kan hier ook een super mooie paddenstoelposter van Natuurpunt downloaden om alvast te oefenen. Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: