Instagram wandeling in Kortrijk

Na de vele natuurwandelingen van de afgelopen weken trok ik woensdag samen met de kinderen de stad in. Stad Kortrijk bood mij de gelegenheid om hun stad eens te komen verkennen. Ikzelf was nog nooit eerder in Kortrijk geweest en was toch wel benieuwd naar wat de stad allemaal te bieden heeft.

Instagram route

Speciaal voor mensen die de stad nog nooit eerder bezocht hebben, heeft de stad Kortrijk iets heel leuks bedacht. Zij hebben een super leuke Instagram wandelroute uitgestippeld. Op deze wandeling kom je niet enkel langs de mooiste toeristische trekpleisters van de stad (denk maar aan de Broeltorens, het Belfort, het Begijnhof, museum Texture, Onze-Lieve-Vrouwekerk en het stadhuis), maar je komt ook een heleboel originele, verrassende, fotogenieke plekjes tegen. Zo passeerden we onder andere een super mooi kleurrijk straatje, een hangmat in een boom, kleurrijke muurtekeningen, diverse kunstwerken, een graffitimuur gemaakt door kinderen en speciaal ontworpen instawalls.

Smile Safari

Na een wandeling van 5,5 km kwamen we terug aan bij het shopping center K in het centrum. Mocht je tijdens de wandeling doorheen het centrum van Kortrijk nog niet genoeg foto’s genomen hebben (wat hoogst onwaarschijnlijk is), is er goed nieuws! In het shopping centrum heeft het legendarische Instagram en Tik Tokmuseum Smile Safari een pop-up tentoonstelling geopend. Klein, maar heel leuk. Hippe achtergronden, een zwembad met flamingo’s, een spiegelkamer, een kleurrijke lichttunnel,… Ze staan allemaal garant voor prachtige instagrammable foto’s.

Getest en goedgekeurd

Stad Kortrijk is zeker een bezoekje waard. Ik heb de Instagram route afgestapt met mijn twee kinderen en ook zij waren dolenthousiast. Vooral de Smile Safari vonden zij fan-tas-tisch. Veel tijd om stil te staan en rond te kijken was er niet, want de kinderen waren veel te enthousiast om telkens de volgende hotspot te zoeken. Maar ik wil zeker nog een keertje teruggaan en ook de leuke boetieks en gezellige cafétjes en restaurants die we gepasseerd zijn uitproberen.

Praktisch

Adres: Steenpoort 2, 8500 Kortrijk

Smile Safari is open op woensdag- en vrijdagnamiddag van 13.00 u tot 18.00 u en op zaterdag van 11.00 u tot 18.00 u. Smile Safari is ook dagelijks geopend tijdens de schoolvakanties van 11.00 u tot 18.00 u.

Parkeren kan betalend in parking Houtmarkt (adres: Houtmarkt 1, 8500 Kortrijk). Van hieruit is het slechts een klein stukje wandelen naar shopping center K.

Update

Deze activiteit zit niet langer in het aanbod van Toerisme Kortrijk…

Kijk zeker eens op de website van Toerisme Kortrijk voor meer leuke activiteiten.

Eén opmerking over 'Instagram wandeling in Kortrijk'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: