Boscluedo in het Prinsenpark

De zon schijnt volop, onze agenda is leeg, dus zetten we een dagje quality time met het gezin op de planning. Eén van mijn favoriete parken in de provincie Antwerpen is het Prinsenpark in Retie. Hier kan je deelnemen aan de fotozoektocht Lievebeesje (voor kinderen van 4 tot 9 jaar) of meedoen met de boscluedo (voor kinderen vanaf 10 jaar). Een deelnameformulier kan je vooraf afprinten via de website van het Prinsenpark. Wij kozen uiteindelijk voor de boscluedo. Benieuwd of onze kinderen van 6 en 8 jaar dit spel aankunnen…

Bullie Eilish

Bullie Eilish werd vermoord in het Prinsenpark. De kinderen moeten op onderzoek gaan en uitzoeken wie de dader is, welk wapen hij heeft gebruikt en waar de moord heeft plaatsgevonden. Spannend! We volgen de groene wandeling die aangegeven staat met groene pijlen of volg gewoon de pijltjes met “boscluedo”.

Onderweg zie je een heleboel aanwijzingen waardoor je zaken kan uitsluiten. Zie je bijvoorbeeld een verdachte of een wapen dan mag je deze aankruisen in de tabel. Op verschillende plaatsen vind je ook een klok. Hier is de tijd blijven stilstaan. De plaats met het juiste tijdstip is de plaats waar Bullie vermoord is. Uiteindelijk hou je nog één verdachte, één wapen en één plaats delict over en heb je de moord op Bullie Eilish opgelost. Wij beleefden dolle pret!

Vergeet zeker niet om tijdens de 4 km lange wandeling te genieten van de natuur die het Prinsenpark te bieden heeft: bos, weiland, heide, vijvers,… Het leuke van deze groene wandelroute is dat je dit allemaal tegenkomt op je wandeling.

Maar het leukste gedeelte van de wandeling moest nog komen en maakte eigenlijk geen deel uit van de boscluedo: de waterspeelzone! Een touw om over de waterloop te slingeren, een loopbrug, stapstenen, een houten loopplank,… Hier gingen onze kinderen helemaal uit hun dak!

En hiermee kwam onze wandeling in het Prinsenpark aan het einde. Wat een mooie wandeling, wat een leuke zoektocht, wat een tof park! De zoektocht liep eigenlijk maar tot eind augustus, maar wegens groot succes is de zoektocht verlengd tot na de herfstvakantie. Je kan dus zeker nog op een mooie herfstdag afzakken naar het Prinsenpark en deelnemen aan de boscluedo of de fotozoektocht.

Tip! Laat je niet te fel leiden door de leeftijden die vermeld staan bij de zoektochten. De boscluedo is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar, maar onze kinderen van 6 jaar en 8 jaar oud konden de zoektocht al zelfstandig uitvoeren. Het lezen van de namen van de verdachten en kloklezen was voor onze kleine man nog wat te moeilijk, maar daar hielp grote zus hem dan graag mee. Dus ook voor kinderen jonger dan 10 jaar is de boscluedo zeker goed te doen.

Praktisch

Adres: Kastelsedijk 5, 2470 Retie

Prinsenpark is alle dagen vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Parkeren kan gratis op de ruime parking aan de ingang van het domein.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Prinsenpark, kan je terecht op hun website. Ook op hun Facebook pagina vind je heel wat informatie en leuke evenementen. Wil je graag deelnemen aan één van de zoektochten? Dan kan je hier een deelnameformulier downloaden en afdrukken. Je kan nog meedoen tot 8 november 2020.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: