Tuinen van Annevoie

De Tuinen van Annevoie is een prachtig kasteelpark dat je zeker moet bezoeken als je in de buurt bent. Het 17e eeuwse kasteel van Annevoie wordt omringd door een park vol prachtige waterwerken. Het water zoekt hier al zo’n 250 jaar ongedwongen zijn weg, zonder machines en uitsluitend door de natuurlijke niveauverschillen.

Ook de natuur in het kasteelpark is het bewonderen waard: 48 ha park, prachtige oude bomen, strak gesnoeide hagen, … Alles pas perfect in het plaatje. Het kasteel, dat al sinds 1675 wordt bewoond door de familie Montpellier, is niet opengesteld voor het publiek.

Ondanks het regenweer en de werken aan het kasteel was ons bezoek toch meer dan geslaagd. Bij aankomst geloof je nooit dat er zo’n groot domein achter de ingang verschuild zit. Wanneer ik een volgende keer opnieuw in de buurt ben, zal ik zeker nog eens binnen springen. Hopelijk is dan ook de zon van de partij…

Praktisch

Adres: Rue des Jardins 37 a, 5537 Annevoie-Rouillon

Een toegangsticket voor de Tuinen van Annevoie kost 9,50 euro voor volwassenen. Kinderen van 6 tot 18 jaar betalen 5,50 euro. Parkeren is gratis en kan op de parking aan de overkant van de straat.

Meer informatie

Check zeker de website: www.annevoie.be. Ook op de Facebook en Instagram pagina kan je nog veel informatie, leuke evenementen en mooie foto’s vinden!

Eén opmerking over 'Tuinen van Annevoie'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: