La Roche-en-Ardenne (BE)

Als afsluiter van de zomervakantie wilde ik graag nog wat quality time doorbrengen met het gezin. Een weekendje Ardennen leek mij hiervoor perfect! En dus vertrokken we voor een deugddoend weekend richting de parel van de Ardennen, La Roche-en-Ardenne.

Parel van de Ardennen

La Roche-en-Ardenne is een prachtig vakantiestadje in het hart van de Ardennen. Het wordt ook vaak terecht de parel van de Ardennen genoemd. Het stadje ligt aan de Ourthe en is vanwege zijn centrale ligging een ideale uitvalbasis voor een vakantie in de Ardennen.

Floréal La Roche-en-Ardenne

Wij kozen voor een verblijf in Floréal La Roche-en-Ardenne. Het domein ligt langs de oevers van de Ourthe en bevindt zich op minder dan 800 meter van het centrum van La Roche-en-Ardenne. Dit hotel (of zeg maar kasteel) beschikt over 76 kamers en 38 appartementen. Het biedt tal van gratis faciliteiten aan zoals een zwembad, minigolf, petanque en bowlingbanen.

Foto: Floréal Group

Wij verbleven in een familiekamer voor 4 personen. Onze kamer was verdeeld in twee etages met beneden de badkamer en het ouderslaapgedeelte met TV en ijskast en boven het kinderslaapgedeelte. In de kamer was er gratis WIFI-bereik, voldoende bergruimte en een kachel die eveneens dienst deed als airco.

’s Ochtends konden we genieten van een lekker ontbijt. In normale omstandigheden biedt het hotel een ontbijtbuffet aan, maar door de corona epidemie is dit momenteel niet mogelijk. Nu duid je ’s morgens op het bestelformulier aan wat je graag als ontbijt wenst en de medewerkers van het hotel zetten alles klaar op een plateau. Er was voldoende keuze en alles was lekker vers.

Als je na een drukke dag even wil ontspannen, kan je in de bar van het hotel terecht. Het is heerlijk vertoeven op het terras naast de Ourthe terwijl de kinderen zich kunnen uitleven in de speeltuin. Er worden ’s avonds ook diverse activiteiten en dansavonden georganiseerd.

Adres: Avenue de Villez 6, 6980 La Roche-en-Ardenne

Wil je graag meer informatie over Floréal La Roche-en-Ardenne? Bezoek dan zeker hun website, Facebook pagina of Instagram pagina.

Bezienswaardigheden

Tijdens een weekendje Ardennen blijf je natuurlijk niet in je hotel. Want de Ardennen heeft zo veel moois te bieden, dat het moeilijk kiezen is wat je allemaal wil zien. Ga je voor natuur, cultuur, geschiedenis of recreatie? Alles is mogelijk! Wij kozen voor onderstaande bezienswaardigheden. Allemaal beslist de moeite waard.

Château Féodal de La Roche-en-Ardenne

Als je in La Roche-en-Ardenne verblijft, moet je natuurlijk een bezoekje brengen aan het Château Féodal de La Roche-en-Ardenne. Als je La Roche-en-Ardenne binnen komt gereden, zie je het Feodaal kasteel al van ver. Het is dan ook dé toeristische trekpleister van deze stad.

Lees hier meer over het Château Féodal de La Roche-en-Ardenne.

Parc à Gibier de La Roche

Parc à Gibier de La Roche is een wildpark van 10 ha waar een dertigtal diersoorten uit de Ardense bossen verblijven, zoals everzwijnen, damherten, reeën, wolven en uilen. Langs het parcours van 1,2 km kan je deze dieren bewonderen in een omgeving die heel erg lijkt op hun natuurlijke habitat.

Lees hier meer over Parc à Gibier de La Roche.

Parc Chlorophylle

Parc Chlorophylle is een super leuk themapark rond bos en natuur! Het park van 9 hectare is volledig gewijd aan speelse en leerrijke activiteiten, zoals een didactisch pad, verschillende houten speeltuigen, educatieve zones, een touwenparcours en een loopbrug door de toppen van de bomen. Alles staat volledig in het teken van de natuur en het milieubehoud.

Lees hier meer over Parc Chlorophylle.

Citadel van Dinant

De citadel van Dinant staat trots op de rots boven Dinant, 100 meter hoger dan het wateroppervlak van de Maas. De citadel is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven, ondanks de plundering in 1466 en de oorlog van 14-18. De citadel vertelt vandaag zijn rijke verleden en dat van de stad Dinant.

Lees hier meer over de Citadel van Dinant.

Fluisterbootjes op de Maas

Wil je op een rustige manier het ongelooflijke landschap van de Maas ontdekken? Huur dan net als ons een fluisterbootje! Deze bootjes kan je zelf besturen. Een vaarbewijs is niet nodig, enkel een portie gezond verstand. De tocht strekt zich uit over ongeveer 4 km. Onderweg kom je heel wat bezienswaardigheden van Dinant tegen, zoals Rots Bayard, de abdij van Leffe en het oorlogsmonument.

Lees hier meer over de fluisterbootjes op de Maas.

Tuinen van Annevoie

De Tuinen van Annevoie is een prachtig kasteelpark dat je zeker moet bezoeken als je in de buurt bent. Het 17e eeuwse kasteel van Annevoie wordt omringd door een park vol prachtige waterwerken. In de Tuinen van Annevoie zoekt het water al meer dan 250 jaar ongedwongen zijn weg, zonder machines en uitsluitend door de natuurlijke niveauverschillen. De Tuinen van Annevoie mogen dan aanvankelijk alleen ontworpen zijn voor het vermaak van hun eigenaars, tegenwoordig vormen ze een gedroomde uitstap voor het hele gezin.

Lees hier meer over de Tuinen van Annevoie.

Château de Vêves

Met zijn prachtige torens en prachtig houtwerk lijkt het kasteel van Vêves zo uit een sprookje te komen. Dit elegante kasteel is beschermd als uitzonderlijk erfgoed en is al 800 jaar in het bezit van dezelfde familie. Het kasteel kan zowel groot als klein bekoren, want kinderen mogen zich verkleden als ridder of prinses terwijl ze op zoek gaan naar een echte schat.

Lees hier meer over Château de Vêves.

Mont Mosan

Mont Mosan is kinderpretpark dat plezier biedt voor het hele gezin. Naast een attractiepark is Mont Mosan ook een dierenpark. Je ziet er aapjes, varkens, kangoeroes, stokstaartjes, pinguïns en zeehonden. Het park staat bekend om de zeeleeuwenshow en de papegaaienshow. Ook is er een leuke kinderboerderij met konijnen, geiten en kippen. Ook is het mogelijk om een ritje te maken op een pony!

Lees hier meer over Mont Mosan.

Terug huiswaarts

En toen was het tijd om terug naar huis te keren… We hebben een fantastisch weekend in de Ardennen beleefd. We hebben veel plezier gemaakt, veel gezien en bijgeleerd en bovenal veel mooie herinneringen gecreëerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: