Citadel van Dinant

De citadel van Dinant staat trots op de rots boven Dinant, 100 meter hoger dan het wateroppervlak van de Maas. De citadel is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven, ondanks de plundering in 1466 en de oorlog van 14-18. De citadel vertelt vandaag zijn rijke verleden en dat van de stad Dinant.

Tijdens je bezoek kom je langs de wapenzaal, een ruimte gewijd aan de oorlog van 14-18, de gevangeniscellen, een reconstructie van gebombardeerde loopgraven en een ingestorte schuilkelder. Vooral de laatste twee vonden wij indrukwekkend. Door licht- en geluidseffecten waan je jezelf midden in de oorlog en voel je hoe angstig de soldaten wel niet geweest moeten zijn. In de ingestorte schuilkelder wordt door een gebrek aan verticale markeringen een optisch effect gecreëerd waardoor je meteen een beetje zeeziek wordt. Heel bijzonder!

Maar het hoogtepunt van het bezoek is toch wel het uitzicht over de stad Dinant. De citadel biedt een prachtig panoramisch zicht! Zo zie je onder andere de Maas, de Charles de Gaulle brug, rots Bayard, de ruïnes van kasteel Crèvecoeur en de abdij van Leffe.

Parkeer je auto gratis op de 100 meter hoge rots boven de stad. Je ticket voor de citadel is inclusief een ritje met de kabelbaan. Neem de kabelbaan vanaf de citadel naar beneden en je staat binnen een paar minuten naast de Onze-Lieve-Vrouw kerk. Van hieruit kan je gemakkelijk de rest van het stadje bezoeken.

De citadel van Dinant was een bijzonder leuke uitstap! De rijke geschiedenis wordt mooi verteld en het is vooral leuk hoe je zelf dankzij de interactieve onderdelen de geschiedenis kunt herbeleven.

Praktisch

Adres: Chemin de la Citadelle 1, 5500 Dinant

Voor een bezoek aan de citadel van Dinant betaal je per volwassene 10,00 euro. Kinderen van 4 tot 12 jaar krijgen toegang voor 8,00 euro per persoon. In de prijs is ook een ritje met de kabelbaan inbegrepen.

Meer informatie

Check zeker de website: www.citadellededinant.be. Ook op de Facebook pagina kan je nog veel informatie, leuke evenementen en mooie foto’s vinden.

Eén opmerking over 'Citadel van Dinant'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: