Alden Biesen

Gezinnen met jonge kinderen hebben waarschijnlijk al wel gehoord van Uit met Vlieg, een leuke website vol ideeën voor uitstapjes en activiteiten met kinderen tot 12 jaar. In de zomervakantie organiseert Uit met Vlieg ook schattenzoektochten, Schatten van Vlieg. Op meer dan 300 locaties in Vlaanderen en Brussel kan je op een culturele schattenzoektocht gaan: tussen de boeken in een bibliotheek, in de tuin van een museum of in een hoekje van een kasteel, … Wij kozen om op zoek te gaan naar de schat die verborgen ligt in het kasteel van Alden Biesen.

Op zoek naar de schat

Aan het onthaal van het kasteel meldden we ons aan voor onze schattenzoektocht. De kinderen kregen een opdrachtenboekje mee, evenals enkele attributen die ze op hun zoektocht nodig hadden zoals een muziekdoosje, kleurtjes, kokosnoten en een houten stokje. Spannend! Onze zoektocht begint in de kerk van het domein, waar we meteen een QR-code vinden die we nodig hebben om onze eerste opdracht op te lossen. Het begin is gemaakt!

De verschillende opdrachten moeten verspreid over het domein uitgevoerd worden, wat voor ons als ouders heel leuk is, want zo kunnen wij gaandeweg de sprookjesachtige omgeving bewonderen. Want Alden Biesen is bovenal gewoon een prachtig domein! De oude gebouwen, de binnenplaats, de Engelse tuin, …

Nadat we de opdrachten buiten voltooid hadden, gingen we voor de laatste opdracht het kasteel binnen. Daar konden we eveneens de expo over de gebroeders Grimm meepikken, wat perfect aansloot op het thema van onze zoektocht.

En jawel, aan het einde van de expo vonden we de schat! Wat een bijzonder leuke, leerrijke, originele, actieve zoektocht! Als beloning kregen de kinderen allebei nog een leuke verrassing. Maar zelfs zonder de verrassing zou de zoektocht meer dan geslaagd zijn. We hebben een fantastisch leuke familienamiddag beleefd in een prachtige omgeving. En dat nemen we weeral mee in onze herinneringenrugzak!

Praktisch

Adres: Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen

Het domein van Alden Biesen is in de zomerperiode op weekdagen geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 u tot 17.00 u.

Parkeren kan gratis op de bezoekersparking van Alden Biesen die zich tegenover de waterburcht bevindt, op de kruising van Roelants du Vivierlaan en Kasteelstraat. 

Meer informatie

Voor meer informatie over het prachtige domein van Alden Biesen kan je terecht op hun website: www.alden-biesen.be. Ook op hun Facebook pagina kan je nog veel informatie, leuke evenementen en mooie foto’s vinden!

Meer informatie over de leuke activiteiten van Uit met Vlieg vind je op de website www.uitmetvlieg.be. Wil je ook graag de Schat van Vlieg in Alden Biesen zoeken of wil je liever dichter bij huis een schat zoeken, check dan de website van Schat van Vlieg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: