Oertijdmuseum

Vandaag maakten we een uitstapje dat hoog op het verlanglijstje van onze kleine man stond: het Oertijdmuseum in Boxtel, beter bekend als het dinosaurusmuseum. Het Oertijdmuseum is het grootste geologisch museum van Nederland. Zodra je de parking oprijdt wordt je begroet door een reuzegrote T-Rex. De ogen van onze kleine man begonnen meteen te fonkelen.

Wandelen in de Oertijdtuin

We startten ons bezoek in het buitengedeelte van het museum, de Oertijdtuin, die maar liefst 4 hectare groot is. Hier staan reusachtige, levensechte dinosaurussen en andere dieren uit de Oertijd opgesteld. De grootste dinosaurus in het park is wel 10 meter hoog! Dit is redelijk imposant, zeker voor kleine kinderen. De dinosaurussen zijn vrijwel allemaal voorzien van een informatiebordje met de naam van het soort dinosaurus en bijhorende weetjes.

Gelukkig is het voor de kinderen niet alleen gewoon kijken naar de dinosaurussen vanop een afstand, maar is er ook een speeltuin in het park en kunnen ze zelfs op de rug van een dinosaurus klimmen. In de speeltuin is er een speciale zandbak gemaakt waar de kinderen net als een echte paleontoloog een dinosaurusskelet kunnen opgraven.

Fossielen, botten en zo veel meer

Naast het mooie buitengedeelte is er ook een uitgebreid binnengedeelte aan het Oertijdmuseum. Hier zie je vele fossielen en skeletten van echte dinosaurussen. Je kan met de trap tot helemaal tegen het dak van het museum. Daar heb je een mooi uitzicht over de verschillende skeletten en zie je pas echt hoe groot deze dinosaurussen wel niet waren. Als je voorbij het laboratorium wandelt, kan je vanachter een raam echte paleontologen aan het werk zien. Zij verrichten geologisch en paleontologisch onderzoek en bereiden fossielen en skeletten voor verder onderzoek voor. Verder zijn er doorheen het museum computers waarop de kinderen spelletjes kunnen spelen. Een erg leuke afwisseling en zo leren ze spelenderwijze nog wat bij over de Oertijd. Tot slot is er ook nog een bioscoopruimte waar elk half uur een andere film afgespeeld wordt.

Uiteraard is er in het museum ook een winkeltje. Het assortiment is erg uitgebreid: fossielen, mineralen en kristallen in alle kleuren, sieraden, schelpen, boeken, speelgoed en knuffels. Aan het winkeltje bevindt zich ook nog een klein cafeetje waar je iets kan drinken en iets kleins kan eten.

Voor herhaling vatbaar?

Het Oertijdmuseum is een absolute aanrader voor elke kleine dinofan! De kinderen hebben een super fijne dag gehad en ondertussen veel bijgeleerd. Ikzelf vond het ook een geslaagde uitstap. Het park is leuk gemaakt en er zijn onderweg voldoende activiteiten voor de kinderen, zodat het niet te snel saai wordt. Vooral het binnengedeelte van het museum vond ik bijzonder interessant. Waarschijnlijk ligt dit aan het feit dat alles wat je hier ziet echt is, in tegenstelling tot de (weliswaar goed) nagemaakte dinosaurussen buiten. Maar breng zeker een keer een bezoekje met je eigen dinofan en oordeel zelf!

Praktisch

Adres: Bosscheweg 80, 5283 WB Boxtel, Nederland

Volwassen en kinderen vanaf 12 jaar betalen voor toegang tot het Oertijdmuseum 11,50 euro. Kinderen van 3 t.e.m. 11 jaar betalen 8,50 euro en kinderen jonger dan 3 jaar krijgen gratis toegang. Het Oertijdmuseum heeft een eigen parking waar je gratis kan parkeren.

Meer informatie

Check zeker de website: www.oertijdmuseum.nl. Ook op de Facebook en Instagram pagina kan je nog veel informatie, leuke evenementen en mooie foto’s vinden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: