Corfu (GR)

Corfu is het noordelijkst gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee. Het ligt zo noordelijk dat het deels voor de kust van Albanië en deels voor die van Griekenland ligt. Vanwege de relatief hoge hoeveelheid neerslag is het eiland zeer groen en heeft het een zeer gunstig klimaat. Corfu is dan ook een populaire vakantiebestemming.

Het landschap op Corfu is zeer afwisselend. Het noorden is erg bergachtig met prachtige baaien en gezellige dorpjes, het centrale gedeelte is heuvelachtig en het zuiden is veelal een laagvlakte met veel olijfbomen en cipressen.

Op Corfu is enorm veel te zien en te doen. Wij raden je dan ook aan om tijdens je verblijf op Corfu een auto te huren en rond te rijden door de prachtige natuur, langs de fantastische stranden, door de beboste bergen en de schilderachtige dorpjes.

Corcyra Beach Hotel

Wij verbleven gedurende onze vakantie in het Corcyra Beach Hotel in Gouvia. Dit hotel heeft een ideale ligging, op wandelafstand van het dorp en direct gelegen aan een prachtig privéstrand. Dankzij het uitgebreide aanbod aan faciliteiten voor jong en oud is het een populair hotel onder gezinnen met jonge kinderen.

Foto: Corcyra Beach Hotel

Het hotel beschikt over 370 kamers, verspreid over een hoofdgebouw en diverse bungalowgebouwen. Wij boekten een familiekamer met zeezicht in één van de bungalowgebouwen. Deze familiekamers zijn ruimer en beschikken over een aparte slaapkamer welke door een schuifdeur kan worden afgescheiden. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Terwijl de kinderen onder de wol kruipen, kunnen de ouders nog rustig genieten van een drankje op het terras.

Zoals ik hierboven reeds vermeldde, beschikt het hotel over een uitgebreid aanbod aan faciliteiten. Voor de kinderen is er een speeltuin, kinderclub, kinderzwembad en een uitgebreid animatieprogramma. Maar ook volwassenen hoeven zich niet te vervelen. Er zijn diverse sportfaciliteiten zoals darts, minigolf, tafeltennis, tennis, voetbal en pool. Breng de dag door aan het prachtige privéstrand of neem een verfrissende duik in één van de twee buitenzwembaden. In de avond worden er vaak shows gegeven of wordt er live muziek gespeeld.

Bezienswaardigheden

Corcyra Beach Hotel is gelegen in de gezellige badplaats Gouvia, aan de oostkust van Corfu. Dankzij de centrale ligging op het eiland is Gouvia een prima uitvalsbasis om het eiland te verkennen. 

Ik zet graag voor jullie een aantal plaatsen op een rijtje die wij tijdens onze vakantie bezocht hebben en die zeker de moeite waard zijn:

Kanoni

Het dorpje Kanoni ligt vlakbij de luchthaven van Corfu in een prachtige omgeving. Vanuit Kanoni heb je een prachtig zicht op de baai met het eiland Pontikonissi (muizeneiland) en het klooster Vlacherna. Dit klooster is enkel verbonden met het land door een smalle strook beton.

Vanuit Kanoni kan je ook via een dam naar het aan de overkant gelegen Perama wandelen. Het mooie (en spannende) hiervan is dat de vliegtuigen dan vlak boven je hoofd naar de landingsbaan vliegen. Je hebt het gevoel dat je ze bijna kunt aanraken. Als je Kanoni ’s ochtends bezoekt, is er een grote kans dat de vele vliegtuigen uit Europa één voor één op Corfu Airport landen.

Sidari

Sidari is absoluut één van de leukste vakantieplekjes op Corfu. Het zandstrand van Sidari behoort tot de beste stranden van Corfu. Het water is hier erg ondiep en is daarom ook ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

De grootste attractie van Sidari is Canal d’Amour. Dit zijn inhammen die tussen de zandsteenrotsen zijn ontstaan, doordat het zeewater het zachte zandsteen heeft weggeslepen. Men beweert over Canal d’Amour dat ieder koppel dat in het kanaal zwemt voor altijd bij elkaar zal blijven.

Pelekas

Pelekas is vooral bekend van de Keizerstroon die je hier kan bezoeken. Van hieruit heb je zonder twijfel het mooiste uitzicht op Corfu. Je hebt een 360° uitzicht op Kerkyra, de berg Pantokrator, de westkust en het lager gelegen zuiden van Corfu.

Afionas

Afionas is een klein dorpje met slechts driehonderd inwoners en ligt op een hoogte van ongeveer 300 meter, wat het één van de hoogst gelegen dorpjes van het eiland maakt. Het is dus onnodig te vertellen dat je hier fantastische vergezichten kan vinden. Vroeger was op deze plaats een wachtpost gebouwd om de inwoners van het eiland te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Nu kun je als toerist op één van de bankjes plaatsnemen en genieten van het unieke uitzicht.

Alhoewel Afionas niet echt toeristisch is, zijn hier alle voorzieningen aanwezig, zoals tavernes, restaurantjes en souvenirwinkeltjes. De huizen in het dorp zien er schattig uit en zijn veelal met bloemen versierd. Hier kan je nog de echte Griekse sfeer opsnuiven.

Peroulades

De taverne met het mooiste uitzicht van Corfu is absoluut 7th Heaven Café in Peroulades. Hier kan je vanop schommelzitjes genieten van een prachtig zicht over de uitgestrekte zee en de steile zandkliffen. Er is ook een stukje van het balkon waar je door de glazen bodem zo’n 50 meter recht naar beneden kan kijken en zicht hebt op het strand van Logas. Erg indrukwekkend!

Kalypso Star Glass Bottom Boat

Eén van de dingen die onze kinderen echt wilden doen, was een rondvaart met een glasbodemboot. Dit leek ons een geweldig idee, dus kochten we een ticket voor de Kalypso Star Glass Bottom Boat. De boot vertrekt in de haven van Corfu stad en maakt daar een rondvaart rond de kust.

Foto: Kalypso Star

Als je denkt dat je een heel onderwaterspektakel te zien gaat krijgen, dan ben je mis. De boot stopt slechts gedurende 5 à 10 minuten voor het onderwatergedeelte. Dan krijg je een duiker te zien die rond de bodem van de boot cirkelt met een kreeft en een zeester in zijn handen. Hij wordt hierbij achtervolgd door een school vissen. Dit is ook het enige dat je te zien krijgt onder water…

Hoewel de onderwatershow op zich niet veel voorstelde, vonden de kinderen het erg leuk. En wij hebben vooral genoten van de prachtige kustlijn die we bovendeks te zien kregen.

Een ideale vakantiebestemming

Corfu is een eiland dat voor iedereen wel iets te bieden heeft. Het heeft vele mooie stranden, gezellige dorpjes en een heleboel prachtige bezienswaardigheden. Dit alles maakt van Corfu een ideale vakantiebestemming!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: