Keukenhof

Voor wie van bloemen houdt, is een bezoekje aan Keukenhof een absolute must! Keukenhof is namelijk de grootste tulpentuin ter wereld. Elk jaar worden maar liefst ruim 7 miljoen bloembollen geplant. Een bezoek aan Keukenhof kan je wel best vooraf in je agenda inplannen, want het bloemenpark is slechts 7 tot 8 weken per jaar geopend. Op die korte tijd komen er wel meer dan een miljoen bezoekers deze uitzonderlijke bloemenpracht bewonderen. Een echte toeristische trekpleister dus, maar echt wel de moeite om eens een keertje te bezoeken.

Bloemenpracht

Keukenhof is een enorm groot domein. Het park is 32 ha groot en er is maar liefst 15 kilometer aan wandelpaden aangelegd. Trek dus maar je beste wandelschoenen aan!

Bij de ingang van Keukenhof was het best druk, maar eens we het domein binnen wandelden, viel de drukte best mee. Het domein is zo groot dat de massa bezoekers zich gemakkelijk kunnen verspreiden. Wij namen dan ook meteen enkele zijpaadjes en kwamen zo op een rustigere plek terecht. Nu konden we pas echt beginnen genieten van al die bloemenpracht.

Alleen maar tulpen?

Wie denkt dat er alleen maar tulpen te zien zijn, is mis. Naast tulpen zijn er nog vele andere bloemen zoals hyacinten, krokussen en narcissen te zien, maar er zijn ook prachtige bomen en struiken te bewonderen. Het park is zo mooi aangelegd! Bloemenperken in alle kleuren van de regenboog, maar ook prachtige waterpartijen, kunstwerken, inspiratietuinen, … Alles is tot in de kleinste details uitgewerkt en verzorgd. De hoeveelheid bloemen en de vele kleuren zijn overweldigend.

Enkele tips

De belangrijkste tip waar je best rekening mee kan houden is: kies je moment goed! Keukenhof is een toeristische trekpleister. Je bent dus zeker niet alleen die van de bloemenpracht komt genieten… Kies daarom het beste moment voor je bezoek uit. Ga liefst zo vroeg mogelijk! Voor 10.30 u en na 16.00 u is het minder druk. Daarnaast is het op maandag, dinsdag en woensdag rustiger dan op andere dagen.

Koop vooraf je tickets! Niet enkel zijn de tickets online goedkoper dan aan de kassa, je kan ook gelijk doorlopen naar de ingang en hoeft niet aan te schuiven aan de lange rijen aan de kassa. Twee vliegen in één klap!

Keukenhof is een enorm groot domein. Om je op weg te helpen, kan je aan de ingang een gratis plattegrond krijgen. Ik had er zelf ook eentje meegenomen, maar ik heb het uiteindelijk niet gebruikt, omdat ik het veel te leuk vond om gewoon spontaan het park te verkennen.

Praktisch

Adres: Stationsweg 166 A, 2161 AM Lisse, Nederland

Een ticket voor Keukenhof kost 17,00 euro. Kinderen van 4 tot en met 17 jaar betalen 8,00 euro. Kinderen jonger dan 4 jaar krijgen gratis toegang tot de tuin. Keukenhof heeft een groot parkeerterrein, maar parkeren is niet gratis. Een parkeerticket kost 6,00 euro.

Meer informatie

Check zeker de website: www.keukenhof.nl. Ook op hun Facebook en Instagram pagina kan je nog veel informatie, leuke evenementen en mooie foto’s vinden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: