Het Vinne

Het provinciedomein Het Vinne in de provincie Vlaams-Brabant is het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen. Het natuurreservaat is maar liefst 130 ha groot. Wij trokken er met onze twee kinderen naartoe voor een mooie wandeling rond het meer.

Maak je keuze

Je kan kiezen uit vier bewegwijzerde wandelingen:

  • Mottewandeling: 2,0 km
  • Sint-Odulphuswandeling: 2,7 km
  • Gallowaywandeling: 3,0 km
  • Vinnewandeling: 5,5 km

Wij kozen voor de Sint-Odulphuswandeling. Onze wandeling startte achter Bistro Het Vinne in de kruidentuin en het bijendorp. Wat verderop staat een grote uitkijktoren vanwaar je een prachtig zicht hebt op het meer. Tip: neem zeker een verrekijker mee, want er zijn heel veel verschillende vogels te zien!

Een beleving voor alle zintuigen

Nog maar net vertrokken op onze wandeling, wachtte er een grote verrassing voor de kinderen. Langs het wandelpad bevindt zich een zintuigenbeleefpad met zeven inhammen waar telkens één van de zintuigen (horen, zien en voelen) aan bod komt.

Wandelen over het water

Wat verderop troffen we een eerste knuppelpad aan. Dit vonden wij veruit het mooiste gedeelte van de wandeling: wandelen over het water op het knuppelpad. Halfweg het knuppelpad vind je een vogelkijkhut. Niet alleen handig om vogels te spotten, maar ook gewoon heel mooi! Hoog tijd voor een kleine fotosessie…

Tijd voor ontspanning

Na de inspanning volgt natuurlijk de ontspanning. En dat vonden we bij Bistro Het Vinne. Terwijl wij op het terras genoten van een drankje in het winterzonnetje, leefden de kinderen zich uit in de grote speeltuin.

Praktisch

Adres: Ossenwegstraat 70, 3440 Zoutleeuw

Het domein is elke dag toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Parkeren is gratis en kan op de ruime parking van het provinciedomein.

Wil je graag meer informatie?

Meer informatie en een plattegrond van Het Vinne met de verschillende wandelingen, kan je vinden op deze website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: